Welkom.
Info.
Omgeving.
Activiteiten.
Galerij.
Contact.

© 2008-2019 Les Hirondelles, Auberge de la Blanche Gelée

Les Hirondelles, Auberge de la Blanche Gelée
+ overnachtingen

+ cursussen

+ activiteiten
Foto-vrijwilligers

Op de boerderij is altijd veel te doen! Wij zijn daarom altijd blij als er mensen zijn, die ons willen helpen. Dat kan door mee te klussen, maar ook door mee te helpen met het verwerken van de oogst. Als dank zorgen wij voor kost en inwoning.

 

Interesse? Neem dan contact met ons op!

 

 

De doelstelling

De Auberge is sinds 2005 eigendom van de huidige eigenaars. Sinds het begin hebben zij de wens om een plek te creëren waar veel mensen van kunnen genieten. Deze plek moet ook geschikt zijn voor mensen die even een pas op de plaats nodig hebben om weer tot zichzelf te kunnen komen. Maar het met zijn allen werken aan het opknappen van de boerderij en het verwerken van de oogst, is ook een van de doelen van Les Hirondelles.

 

Gebruikte materialen

Er wordt zoveel mogelijk met authentieke en natuurlijke materialen gewerkt, o.a. voor muurverven, pigmenten. Deze worden niet ver van de boerderij vandaan, door een moulin à couleurs, gebrand en gemalen. Ook wordt o.a. hennep gebruikt in isolatie en muurafwerking. Het stucwerk in de stal is met kalk en zand afgewerkt. En er worden veel materialen hergebruikt. Zo is bijv. het aanrechtblad in de stal gemaakt van oude deuren en voor de vaste kast, zijn alle deuren gekocht op brocantes.

 

De oogst

Het terrein, ongeveer 3000 m2 totaal, met de onbespoten groentetuin, boomgaard en notenbomen levert veel groente, fruit en noten. De appels, peren, pruimen, kersen, frambozen en bessen worden verwerkt tot jam, gelei en sappen. Het overige fruit gaat in vaten, ondergaat een gistingsproces en wordt door een authentieke “alambique” tot “eau de vie” gedistilleerd. De walnoten worden geraapt en van de meeste noten wordt olie geperst.

 

 

Lees hier verder om te zien wat er al is gebeurd en wat er nog op stapel staat.

Schilderwerk

Klussen